Deze koude winterdagen vragen om wat licht in het duister. Vooral nu dat er weer een lockdown is door de corona maatregelen. Het hakt hier goed in.. De positieve kant is dat ik en mijn oven elkaar weer met regelmaat opzoeken. Bakken, bakken en nog eens bakken. Altijd iets lekkers in huis wat ik kan nuttigen met een kopje thee. Dat terwijl het buiten met de dag kouder wordt. Deze feestelijke kruidcake is warm, spicy en licht zoet. Precies goed voor deze periode van het jaar. Passend bij de feestdagen maar ook zeker bij de goede voornemens die je wellicht al hebt staan! Ik doe dit jaar niet aan een goed voornemen. Eerder dat ik het hele jaar mij wil focussen op mijn gezondheid in alle facetten. Met deze feestelijke kruidcake kan je gezond smullen en bewust het nieuwe jaar inluiden.

Zoals elk recept op de blog is deze heerlijk makkelijk te maken. Je hebt weinig ingrediënten nodig en mixt hem zo samen. Binnen no time een kruidige traktatie op tafel die tussen al het lekkers deze feestdagen ook wel een beetje de show kan stelen. Niets geen ongezonde verleidingen. Ik kan wedden dat iedereen hier een plakje van lust en het zeker niet hoeft te laten staan om de calorieën.

Ingrediënten:

  • 30 gram stevia icing
  • 10 ml water of melk
  • 1/2 tl gemalen anijszaad
  • 30 gram granaatappelpitjes

Fluffy beslag

Klop de eieren schuimig met behulp van een garde of een keukenmachine. Voeg hier de appelmoes aan toe. Klop dit samen. Je kunt van de garde nu ook overstappen op een spatel/pannenlikker. Voeg de pindakaas en stevia suiker toe. Neem de tijd om dit samen te kloppen tot een romig geheel.

Zeef de bakpoeder, kruiden en bloem in het natte mengsel en schep om met de stapel. Voeg dan de melk toe en schep het beslag van de feestelijke kruidcake om tot een romig cake beslag.

Bakken en glazuren

Vet een bakvorm in van ongeveer één liter. Ik heb een kleine bakvorm van de Jamie Oliver lijn. Erg fijn! Je kunt deze onder andere krijgen bij Fonq. Schenk je beslag in de vorm en tik de vorm licht op je aanrechtblad om luchtbelletjes te doen opborrelen uit je beslag. Bak de feestelijke kruidcake op 180 graden tussen de 35 en 45 minuten goud bruin gaar.

Verwijder de cake uit de oven en laat hem afkoelen tot kamertemperatuur. In de tussentijd kun je je anijsglazuur maken. Voeg de ingrediënten voor het glazuur samen. Verwijder de cake uit de bakvorm en plaats deze op de serveerplank of bord dat je wilt gaan gebruiken. Schenk de anijsglazuur over de cake en wacht een 10 minuten voor dat je de granaatappelpitjes op de cake legt. Zo blijven ze plakken in het glazuur en zakken ze niet zo snel van de cake af.

Serveren deze feestdagen

Serveer deze feestelijke kruidcake te midden van lichtjes, gezelligheid en gelach. Geniet ook van elkaars gezelschap en maak je vooral niet druk! Maak je deze kruidcake deze feestdagen of daarna? Deel je foto dan met mij op instagram! @lifewithmina_com Ik wens jou en naasten hele fijne dagen en een prachtige jaarwisseling toe!