Joehoe 2021 is ingegaan! Wat zal het ons brengen? Hopelijk veel momenten samen en veel gezondheid en liefde. Dit jaar ben ik wel voor goede voornemens gegaan. Normaal gesproken ben ik er niet zo van. Je kunt het hele jaar door je doelen verwezenlijk en niet alleen bij de jaarwisseling. Dit jaar wil ik wel een aantal dingen ECHT veranderen. Bijvoorbeeld meer tijd maken voor het maken, versieren en opdienen van mijn ontbijtjes.

Thuiswerken en goed ontbijt

Ik ontbijt de laatste tijd vaker achter mijn laptop. Aangezien ik thuiswerk. En daarnaast pak ik vaak ook maar wat en draag ik er geen zorg voor zoals eerder in het jaar. Dit wil ik dus graag aanpakken. Ontbijten is me- time en dat moet het ook zeker blijven. Als je een drukke werk of studiedag hebt kan je soms geleefd worden door de drukte van de dag. Een moment in de dag prikken om echt even voor jezelf te zorgen is dan erg fijn en belangrijk.

Dit fluffy pancakes recept bevat vanille kwark van Optimel. Een luchtige suiker en vetvrije kwark met een heerlijke smaak. Hier kies ik bewust voor iets magers wat toch lekker is en goed voelt. Ja, dit recept vraagt iets meer tijd in de ochtend dan een gebruikelijk ontbijt. En ja, je kunt hier de tijd voor maken. Het is het dan dubbel en dwars waard!!

Notenmeel in het beslag

Door gebruik te maken van een zachte notenmeel zijn deze fluffy pancakes luchtig en zacht. De perfecte combinatie met vers fruit en magere kwark. Zalig begin van de ochtend en van een productieve dag.

Ingrediënten:

Klop met een garde de eieren goed door. Neem hier de tijd voor. Voeg hier het water en de Optimel kwark aan toe. Klop samen totdat het samen komt. Meng in een aparte kom de droge ingrediënten samen. Voeg deze geleidelijk toe aan het natte mengsel. Stap van de garde over naar een spatel/pannenlikker.

Flip, bake en flip some more

Vet dan een koekenpan in met een beetje roomboter of plantaardige boter. Zet de pan op medium hitte en lepel een hoopje beslag in de pan. Spreid dit voorzichtig met een de achterkant van de lepel. Laat zachtjes bakken en draai de fluffy pancakes om de drie minuten om. Goudbruin zijn ze goed. Stapel ze op een warm bord. Je kunt het bord warm houden in de oven op 100 graden of op een pan met heet water. Beide manieren werken goed.

Top je fluffy pancakes stapel met nog meer vanille kwark van Optimel en optioneel nog wat vers fruit en Green Sweet Icing powdered sugar.