Een koolhydraat arme cake zonder meel! De afgelopen tijd eet ik zoveel koolhydraten.. Door de zwangerschap heen bleek dit toch wel mijn grote craving te zijn. Veel deeg, koekjes en crackers. Helaas is dit niet zo goed voor de lijn. Ook al kan ik nu zeggen er vrede mee te hebben. Ergens knaagt het wel weer om volledig op de gezonde toer te gaan eten. Zoals ik eigenlijk gewend ben. Deze meelvrije cake gaat mij nu en in de nabije toekomst daar een handje bij helpen.

Een ideaal gebak en/of tussendoortje voor iedereen die koolhydraatarm eet of eten wil. Ik maak gebruik van notenmeel in dit recept. En sinds heden bestel ik deze bij de Koro shop online. Deze webshop heeft een heel uitgebreid assortiment van noten, zaden, meelsoorten en ga zo maar door.

Ingrediënten:

Deze meelvrije cake is vrij recht voor zijn raap. Combineer eerst de natte ingrediënten bij elkaar in een mengkom. De appelmoes, eieren en extract. Klop dit samen met een garde. Stap dan over op een pannenlikker en voeg de droge ingrediënten toe aan het beslag.

Vet een bakvorm goed in! Aangezien er geen meel in dit beslag zit is het een vrij zacht mengsel wat straks wat hulp nodig heeft om goed uit de vorm te komen. Vet de vorm dus in met een caloriearme bakspray of wat olie. Giet het beslag dan in de vorm.

Time to bake!

Voor dat de cake de oven in gaat kan je de bovenkant nog besprenkelen met amandelschaafsel. Het is het lekkerst om dit schaafsel eerst nog in een koekenpan op laag vuur een beetje te kleuren. Blijf erbij! Want het kan snel aanbranden. Bak deze cake dan heel langzaam en geleidelijk op 175 graden voor ongeveer 45 tot 60 minuten. Houd hem goed in de gaten. Elke oven is anders en extra aandacht kan deze cake zeker gebruiken. Wacht na het bakken tot de meelvrije cake volledig is afgekoeld voordat je hem probeert te verwijderen uit de vorm en aan gaat snijden.

Voeg eventueel nog wat amandelpasta toe. De meest romige pasta die ik tot nu toe heb gegeten! Een serieuze aanrader! Deze vind je uiteraard ook bij de Koro shop!