Hier in huis maak ik regelmatig taco’s klaar met iedere keer weer verrassende inhoud. Vaak met kip of gehakt maar ook vega is wel eens lekker. Vandaag deel ik een andere variatie! Met de nieuwe producten van Santa Maria maakte ik deze Next Mex garnalen taco’s. In dit recept en blogpost deel ik om welke producten het gaat en wat deze nieuwe lijn Santa Maria producten zo lekker maakt!

Taco party terugblik

Ik heb deze maand een online taco party online mogen bijwonen georganiseerd door Santa Maria. Hier konden meerdere foodies aan deelnemen. De nieuwe productlijn van Santa Maria werd, samen met alle ingrediënten, aan huis geleverd en via een livestream konden wij allen meekoken met de meiden van Chicks love food. De nieuwe lijn bevat kruidenpasta’s, salsa’s en tortilla’s! Allemaal met verrassende combinaties die de smaakpapillen weer even kriebelen 🙂

Het fijne aan de nieuwe producten is dat je zelf dus niet na hoeft te denken over de smaakcombinatie. Je kiest één van de kruidenpasta’s en een bijpassende salsa en kunt zo je tortilla vullen zoals jij dat wilt. De kruidenpasta’s kan je krijgen in chicken, beef of veggie flavor. Voor dit recept maakte ik gebruik van beef. Het gaf de garnalen namelijk net die kruidige kick die ze wel konden gebruiken en was daarnaast heerlijk in balans naast de Peach & Chili Salsa.

Naast de Peach & Chili salsa zijn er dus nog twee smaken die je gevulde taco’s helemaal af maken. De zachte tortilla’s vallen bij mij ook goed in de smaak! Over het algemeen kies ik sneller voor een zachte tortilla die ik vervolgens kan vullen naar wens.

Ingrediënten:

Bereiding van de garnalen taco’s

De bereiding is vrij simpel. Snijd de groente met een julienne snijder fijn. Als je deze snijder niet in huis hebt kun je de groente ook zelf met een mes fijn snijden of voorgesneden kopen. Zet de groente dan opzij. Snijd dan ook de tomaat en avocado in blokjes en plaats deze in een andere kom. Verwarm een koekenpan op medium hitte. Doe hier een scheutje zonnebloemolie in en bak dan zachtjes de garnalen gaar. Voeg tijdens het bakken het halve zakje Beef Taco kruidenpasta toe van de Next Mex lijn. Verwarm dit samen.

Bereid dan de Corn & Wheat tortilla’s door deze ook kort in een koekenpan zonder olie of boter te verwarmen. Dit gaat echt om ongeveer 30 seconden per kant. Net zodat ze warm zijn en niet koud. Vul de taco’s dan met de garnalen en saus. Je kunt de taco’s nu volledig vullen met de gekozen groente, een beetje limoensap en de Peach & Chili Salsa. Wat je ook kunt doen is deze kommetjes op tafel mee serveren en aan de andere aan tafel overlaten voor welke toppings zij gaan. Serveer bijvoorbeeld ook nog wat sla (naar keuze) bij je Next Mex garnelen taco’s en maak er een eigen taco party van!