Als ik denk aan de herfst denk ik ook vaak aan de geur van gebrande noten en dan met namen walnoten en pecannoten. Deze pecannoten cups passen perfect in dit aromatische rijtje lekkers.

De herfst is mijn favoriete seizoen. Los van dagelijkse regen is het ook een overgangsseizoen waarin alles weer reset. De natuur, de dieren en wij als mensen ook. De maanden na augustus zijn voor vele schakelmaanden waarin ‘wij’ gezonder willen eten en weer een beetje gaan letten op de lijn. Iedereen wil zich vaak voorbereiden voor de naderende feestdagen.

Voor je het weet is alweer kerst en komt de sint en tja, vele van ons gaan dan wel even goed genieten 🙂 overigens vier ik deze feestdagen niet maar kan ik de geur van pepernoten en schuimpjes maar wat moeilijk weerstaan… Ik red je met deze pecannoten cups! lekker, eenvoudig en een prima vervanger voor de ongezondere snacks.

Ingrediënten:

Goed voor 8 pecannoten cups

  • 250 gram gepofte rijst
  • 200 gram pure chocolade (bijvoorbeeld 80%)
  • 100 gram dadelpasta (1 eetlepel per cup)
  • 150 gram pure pindakaas
  • 100 gram pecannoten
  • 2 etl cacaonibs

Ik maak gebruik van een siliconen bakvorm voor dit no-bake recept. De bakvorm die ik heb komt van de Xenos. Klik hier om deze te bekijken.

Roast and toast

Toast eerst de pecannoten in een koekenpan zonder boter of olie op laag vuur voor 7 minuten (ongeveer) of verwarm ze in de oven op een bakplaat met bakpapier op 180 graden voor 10 minuten. Het verwarmen (branden) van de noten maakt ze extra lekker! De geur en smaak komt veel beter vrij door dit te doen.

Smelt de chocolade au- bain marie. Deze methode is erg bekend. Je zet een grotere kom op een steelpannetje dat gevuld is met water. Verwarm het water tot het kookpunt en zet het vuur dan lager. Breek de chocolade in kleinere blokjes, dit smelt namelijk sneller, en doe deze in de kom die op het water ligt. Roer met een eetlepel of pannenlikker de chocolade tot het gesmolten is.

Op het moment dat de chocolade gesmolten is kun je de gepofte rijst hierin doen. Schep dit om. Lepel dan in elk kuipje van je vorm ongeveer één eetlepel van de mix. Duw met de achterkant van je lepel de gepofte rijst opzij. Zo krijg je in het midden ruimte voor de vullingen die nog gaan komen. Nadat je de gehele vulling op hebt gemaakt kun je de cups in de koelkast plaatsen om op te stijven. Zo’n 15 minuten is voldoende.

Na het koelen

Haal de pecannoten cups uit de koelkast en vul deze met de eetlepel dadelpasta en pindakaas. alle producten die ik in dit recept gebruik zijn van de Koro shop! Daar hebben ze echt van alles! Biologisch en van top kwaliteit. Met de code MINA krijg je 5% korting op je gehele bestelling. Mocht je korting willen dan kan je deze code gebruiken. Klik hier om een kijkje te nemen in de shop!

Bij Koro kun je alles vinden wat je nodig hebt om de recepten op mijn blog te kunnen maken. Code ‘MINA’ geeft je 5% korting op je bestelling!

Na het vullen heb ik de kuipjes bedekt met nog een laag chocolade een gebrande pecannoot en wat cacaonibs. Plaats ze daarna weer in de koelkast en houd ze daar tot je er van wilt genieten. Super fijn voor mee op pad of als snack deze herfst! Lekker onder een dekentje met een kopje koffie of thee genieten.

Ga jij ze maken dit seizoen? Laat mij dan vooral zien hoe de jouwe gelukt zijn! Volg mij op instagram @lifewithmina_com en tagg mij in je foto! 😀