Wie kent ze niet? De marsrepen! Persoonlijk is een snickersreep hier wel favoriet. Maar eigenlijk gaat elke chocoladereep hier wel goed haha 😀 Maar ja de calorieën. Daar begin ik niet aan.. Teveel, te zoet, te te te. Op z’n tijd is het helemaal prima en lekker natuurlijk. Maar ik wil elke dag wel wat lekkers. En zo vele met mij denk ik! Deze hazelnoot mars reep is een twist op de marsrepen zoals wij die kennen. Lekkerder? uhh JA! en gezonder? een dikke YES.

Ingrediënten:

Goed voor 10 á 12 mars repen

Begin met het roosteren van de hazelnoten. In een koekenpan zonder boter of olie op laag vuur voor 7 minuten (ongeveer) of verwarm ze in de oven op een bakplaat met bakpapier op 180 graden voor 10 minuten. Het verwarmen (branden) van de noten maakt ze extra lekker! De geur en smaak komt veel beter vrij door dit te doen.

Breek de hazelnoten. Houd de helft van de hazelnoten apart voor latere garnering op de marsrepen. De andere helft gaat door het beslag. Het breken kun je bijvoorbeeld doen door de hazelnoten in een boterhamzakje te stoppen, dit zakje af te sluiten en met de achterkant van een eetlepel de hazelnoten te verkruimelen. Voeg alle ingrediënten, behalve de 250 gram chocolade, toe aan een mengkom en meng dit samen met een spatel/pannenlikker of met je hand. Dit vormt tot een zacht deeg.

Vorm van dit deeg reep vormen met je hand. Deze huisgemaakte hazelnoot mars reep hoeft natuurlijk niet perfect te zijn. Als je begint met het maken van staafjes en deze op een bakplaat belegd met bakpapier verder vormt kom je er wel! 🙂

Kort bakken

Bak deze hazelnoot mars repen op 180 graden voor 15 minuten licht ‘gaar’. Het gaat hier om het samenbrengen van het deeg en niet zo zeer echt bakken aangezien er geen ei of bakpoeder aan te pas is gekomen.

Haal de repen na een kwartier uit de oven en laat ze volledig afkoelen voor dat je aan de volgende stap in het recept begint. Smelt de chocolade au- bain marie en dompel elke hazelnoot mars reep individueel in de chocolade. Plaats de repen daarna terug op de bakplaat en bestrooi ze met de gebroken stukjes geroosterde hazelnoot. Zet ze daarna in de koelkast en wacht tot de chocoladelaag volledig gestold is voor dat je er van eet. Zo zijn ze het allerlekkers!

Ga jij aan de mars repen? Of is een andere reep ook meer jouw favoriet? Laat het mij hieronder weten! Met liefde maak ik hier dan een gezondere, huisgemaakte versie van. Volg mij op instagram @lifewithmina_com en tagg mij in je foto creaties!