De herfstmaanden

De herfst is mijn favoriete seizoen! Ik ben er dol op. Na de zomer waar ik vol op geniet van vers fruit snak ik eind augustus vaak al naar groentes en verzadigende maaltijd salades. Deze 100% plantaardige Tilda volkoren herfstsalade is daar het perfecte voorbeeld van. Het viert voor mij de start van een heerlijk seizoen én daarnaast ook World Vegan Month. In de herfst eet ik erg gevarieerd en dat zie je in deze salade ook terug. Een leuk weetje; Divali is een bekend feest in India, ook wel het lichtjesfeest genoemd wat begin november gevierd wordt. Hier komt Tilda vandaan en dit recept past hier perfect bij!

Tilda rijst is de perfecte basis voor smaakvolle en aromatische gerechten waarbij het water je in de mond loopt!

Voor het gerecht heb ik gebruik gemaakt van de volkoren Basmati rijst van Tilda. Deze is erg handig verpakt en binnen twee minuten klaar voor gebruik. Deze rijst is namelijk voorgekookt wat het erg makkelijk maakt om hem te verwerken in warme of koude gerechten. Naast dat het erg voedzaam en lekker is scheelt het dus ook tijd als je aan de slag gaat met deze rijst! De keuze voor volkoren rijst van Tilda maak ik omdat de herfst voor mij echt een schakelpunt is. De hele zomer lang geniet ik van lekker eten wat niet altijd erg gezond is. Zodra de eerste herfstdagen aanbreken gaat de knop bij mij om en probeer ik weer bewustere keuzes te maken; deze volkoren rijst is daar een goed voorbeeld van!

Wist je dat Tilda al 50 jaar lang hand in hand werkt met onafhankelijke boeren aan hun erfgoed van oude tradities en moderne technieken? Dat maakt Tilda rijst ook erg bijzonder. Het stimuleert hiermee oud ambacht waar wij dan weer mooie kwaliteit rijst voor terug krijgen.

Seizoensgroenten

In deze Tilda volkoren herfstsalade zit pompoen. Één van mijn favoriete groentes van de herfst. Pompoen is een zachte groente die snel gaart en goed te combineren is in een (half) warme salade. Ideaal voor dit recept dus! Er zijn meerdere groentes die passen in een salade zoals deze. Wees dus creatief en voeg vooral toe wat jij lekker vindt.

Ingrediënten:

  • 200 gram fles pompoen
  • 250 gram gemengde bladsla
  • 100 gram Tilda volkoren Basmati rijst
  • 20 gram walnoten
  • 100 gram plantaardige feta
  • 1 eetlepel pompoenpitten
  • Snuf grof zeezout

Hoe je deze salade maakt

Schil de pompoen en snijd deze in grove blokjes. Zet een stoom pan op met water zodat je de pompoenblokjes kunt stomen. Heb je zo’n pan niet in huis? Dan kun je de pompoen ook voorkoken in water en hem dan kort bakken in de oven. Kook de pompoen in heet water voor 5 minuten en bak hem dan op 200 graden voor nog eens 15 minuten. Stoom je de pompoen wel? Dan kun je hem 10 minuten stomen. Voeg de pompoen vervolgens toe aan de gemengde bladsla.

Verwarm de Tilda rijst volgens de instructies op de verpakking. Ik koos ervoor om de rijst kort in de oven te verwarmen voor door de salade. Breek in de tussentijd de walnoten in kleine stukjes, doe dit ook met de plantaardige feta. De pompoenpitten kun je 2 minuten verwarmen/bakken in een droge koekenpan op medium hitte. Dan komt de smaak van de pitten vrij wat heerlijk is in deze salade. Voeg vervolgens alles bij elkaar in een grote kom. Eet smakelijk!

Welk rijstgerecht vind jij heerlijk in de herfst? Deel dit met mij onder dit recept! Ga jij deze herfst ook aan gang met warme salades? Dan moet je deze natuurlijk ook eens maken! Laat je mij weten wat je ervan vond?