Ik heb simpelweg geen tijd, ik kan niet koken, ik heb geen inspiratie. Noem het maar op. Dit is het recept voor jou. Als mama van twee jonge kinderen is lang in de keuken staan gewoon niet handig. Vooral nu Yara ‘s avonds vaker wil drinken (clustervoeden) en ik dus met haar op de bank beland. Een snel en makkelijk gerecht is dus een MUST. Geen smoesjes. Lekker eten doe je dus met deze pinda udon noodle.

Omdat ik vrijwel nooit meer vlees eet maar de smaak van vlees nog wel eens mis kies ik in dit gerecht voor kastanje champignons. Deze hebben een nootachtige smaak die in mijn beleving in de buurt komt van vlees. Eet je wel vlees dan kun je in dit gerecht ook erg makkelijk wat toevoegen in de vorm van reepjes rundvlees bijvoorbeeld.

De Aziatische keuken

Op de blog heb ik vrijwel geen warme avond gerechten. Dit hoop ik langzamerhand wat vaker te kunnen delen. Daarnaast eet ik zelf bijna geen Aziatische maaltijden. Udon is van oorsprong namelijk Japans. Een dikke tarwe noodles die je meestal voorgekookt kunt kopen. Omdat deze al is voorgekookt is de verwerking ervan in een gerecht erg gemakkelijk. Je hoeft deze namelijk enkel nog op te warmen of kort te koken. Bespaard op tijd en niet op smaak. Top toch?

Ingrediënten:

  • 200 gram Japanse udon noodles (voorgekookt)
  • 350 gram kastanje champignons
  • 1 rode ui of 2 stronken bosui
  • 3 etl sojasaus
  • 2 flinke etl 100% pindakaas
  • 2 etl heet water
  • Halve tlp honing
  • 1 tlp zwarte en witte sesamzaadjes
  • Halve komkommer
  • 1 etl wokolie

Als je ervoor kiest om rode ui te gebruiken dan kun je deze snijden in ringen of halve manen. Gebruik je een bosui dan kun je deze ook alvast snijden maar nog even apart houden. Deze bak ik dan niet meteen. Om de smaak van bosui te behouden.

Verwarm een koekenpan en voeg hier een eetlepel wokolie aan toe. Snijd de ui van jou keuze. Bak de rode ui in de wokolie glazig. Snijd de champignons in plakjes en bak deze mee met de ui. Koos je voor bosui? Bak deze dan kort mee ná dat de champignons al gaar zijn. De volgorde is dan dus enkel anders.

Volg de instructies op de verpakking van de udon noodles. Voeg de noodles daarna toe aan de pan. Bak kort mee op laag vuur.

De zoutige zoete saus

Meng de volgende ingrediënten in een klein kommetje. De pindakaas, sojasaus, heet water en honing. Klop dit samen tot een gladde saus. Giet dit bij de noodles. Meng alles samen.

Maak gebruik van een kaasschaaf om de komkommer in mooie dunne plakjes te snijden. Je kunt de pinda udon noodle nu in een kom scheppen en de toppings toevoegen. De knapperige verse komkommer is een perfecte toevoeging aan deze maaltijd. Strooi nog wat sesamzaadjes over je noodles en enjoy!

Maak je dit makkelijke recept ook? Deel je foto dan met mij op instagram @lifewithmina_com