Eiwitrijk en ook nog eens een donut. Dat zijn twee dingen die normaal gesproken niet zo samen gaan. Maar wel hier haha! Ik bak normaal gesproken het liefst met havermeel maar heb dit recept uitgeprobeerd met notenmeel en dat werkte eigenlijk erg goed. Ze zijn zachter en ook kruidiger van smaak. Perfect dus! Protein hazelnoot donut was ontstaan. Hier vindt je het overheerlijke recept. Let’s get baking.

Protein hazelnoot donut

Ik heb echt weken lang gezocht naar een donut bakvorm. Maar eigenlijk hadden ze die nergens. In ieder geval niet bij de winkels waar ik heen ben gegaan. Uiteindelijk vond ik de meest perfecte bakvorm bij Dille en Kamille. Erg blij was ik natuurlijk met deze bakvorm want ik kon eindelijk beginnen aan deze donuts. Het idee zwerften namelijk al een tijdje in mijn gedachten. Ik heb gebruik gemaakt van eiwitpoeder en hazelnotenmeel. Een zachte meelsoort die vrij vergelijkbaar is met amandelmeel. Dit kocht een vriendin van mij in Duitsland. Ik heb het niet zo snel kunnen vinden in de winkel. Wellicht online, ik zoek zelf ook nog verder. Als ik het vind zal ik het uiteraard gauw met jullie delen.

Je kunt van alles toevoegen aan deze donuts. Ik koos voor cranberry’s en pecannoten. Erg lekker zal ik je zeggen, deze donuts haalde wederom het einde van de week niet. Erg he!

Ingrediënten:

  • 4 eetlepels eiwitpoeder (vanille, neutraal of koekkruidige smaak)
  • 125 gram hazelnotenmeel en als je dat niet kunt vinden dan eventueel amandelmeel
  • 1 eetlepel suikervervanger
  • 1 ei
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 30 gram pecannoten
  • 1 eetlepel kaneel of koekkruiden
  • 30 gram gedroogde cranberry’s
  • 100 ml melk of water
Protein hazelnoot donut

Doe alle ingrediënten samen in een grote kom en meng dit samen met een pannenlikker. Zorg dat er geen droge stukken meer in het beslag zitten. Schep het beslag in de donut bakvorm, zorg wel dat deze van te voren is ingevet! Wanneer je dat gedaan hebt kun je eventueel nog wat noten en cranberry’s toevoegen aan de bovenkant voor een mooi eind resultaat. Zet de bakvorm in de oven op 170 graden voor ongeveer 20 minuten. Toen waren die van mij perfect en makkelijk uit de bakvorm te halen.

Laat volledig afkoelen en smullen maar. Deze zijn perfect om mee te nemen naar werk, school of andere bezigheid omdat ze compact zijn en niet kruimelen zoals een plakje cake. Ik ben fan en hoop jij natuurlijk ook. Zie ook deze heerlijk snackable dadel peanutbutter cups. Kijk voor dat recept hier. Vergeet mij niet te taggen in je creatie van deze protein hazelnoot donut @minafitnow op instagram