De laatste tijd grijp ik veel naar makkelijke en lichte gerechten. Als ontbijt, toetje of tussendoor. Soms heb ik momenten waarop ik niet graag borden vol eieren en andere eiwitbronnen eet. Eetmoe noem ik het ook wel eens. Dan is dit protein yoghurt recept een ware uitkomt die altijd wel in de smaak valt. Je hebt er ook erg weinig voor nodig en dat maakt het ook zo fijn. Wel wat koelkast tijd dus houd daar rekening mee.

Ingrediënten:

Goed voor twee protein yoghurt glazen

Romige chiazaad

Begin met het maken van het chialaagje door de chiazaden in de kopjes te doen. Doe hier de melk bij en roer even door met een theelepel. Zet dit vervolgens in de koelkast. In de tussentijd kun je namelijk verder met de protein yoghurt laag.

Combineer hiervoor in een mengkom de yoghurt met de sweet vanille en eitwitpoeder. Doe hier ook een drie á vier frambozen bij. Meng dit samen met een garde en maak ook de frambozen fijn. Eventueel kun je hier een vork voor gebruiken.

Opbouwen en koelen

Haal de kopjes nu uit de koelkast en schep hier de yoghurt in. Garneer met vers fruit en zet weg in de koelkast voor ongeveer 30 minuten. Daarna kun je van dit stevige toetje genieten.