Guess who’s back? Het is weer asperge seizoen lieve allemaal! De witte asperges schieten de grond uit en dat betekend weer volop genieten van dit witte goud.. Maar wacht, ik heb de witte asperges eigenlijk nog nooit gegeten.. Enkel de groene was mij bekend. Ik kreeg onlangs een pakket met witte asperges van het Asperge Centrum en wist even niet zo goed wat ik er nu voor lekkers mee kon maken! Best spannend zo’n groente proberen waar je veel lekkere verhalen over hebt gehoord maar zelf niet eerder hebt klaargemaakt. Ik besloot een romige aspergesoep te maken. En ow boy wat is hij geslaagd!

Wist je dat er drie soorten asperges zijn? De witte, groene en de paarse variant!

Asperge Centrum

Het hele jaar rond ben ik wel van de soepen. Op dit moment is het ook nog eens Ramadan en is een soepje vooraf vaak ook onderdeel van het avondmaal. Mijn man is deze Ramadan dan al volop aan het experimenteren met soepen maken. Iedere keer met een andere groentesoort in de hoofdrol. Dit keer maakte wij samen deze romige aspergesoep.

Ingrediënten:

Was en snijd de uiteinde van de asperges af, rasp de buitenste wand van de asperges en snijd de asperges dan in stukken. Snijd ook de ui in blokjes en de knoflook teen fijn. Was de prei grondig en snijd deze in ringen. Breek de bloemkool in kleine roosjes.

De tijd nemen voor soep

Voeg de Flora plant boter toe aan een hoge pan voor de soep en zet de pan op medium hitte. Fruit hierin de ui en knoflook. Ongeveer 10 minuten tot dat de knoflook geurig is en de ui glazig. Voeg hier de fijn gesneden prei aan toe samen met het water en de bouillon. Laat dit op lager vuur ongeveer 15 minuten opstaan.

Hierna kunnen de in stukken gesneden witte asperges erbij en de stukjes bloemkool. Daarna kan de soep nog eens 20 minuten opstaan. Controleer of de asperges zacht zijn na deze tijd. Voeg daarna nog wat zout en/of peper toe om op smaak te brengen.

Hoe een gladde soep te krijgen

Om de soep mooi glad te krijgen kun je gebruik maken van een staafmixer. Ik maakte gebruik van mijn Optimum G2.6 blender van Froothie! Een geweldige blender die zelfs een soep stand heeft waardoor de soep volledig glad wordt. Op de blog staan meer recepten met deze blender.

Na het blenden van de soep kun je hem verder warmen in de pan en de cashewnoten of sojamelk nog toevoegen. Dit zorgt voor meer smaak en romigheid. Daarnaast is het een gezonder alternatief voor zure room of creamer. Deze romige aspergesoep komt nog beter tot zijn recht met deze toevoeging!