Pistache nootjes zijn altijd zo prachtig van kleur. Daarmee bakken is naast ontzettend lekker ook altijd een genot voor het oog. Laatst keek ik een documentaire over het oogsten van deze beautys. Er zit ontzettend veel werk in. Dat verbaasde mij ook zeker niet. Daarnaast duurt het jaren voordat een pistache boom volgroeid is en geoogst kan worden. Bijzonder hé? Deze pistache koekjes duren niet zo lang om te maken, dat lucht op denk ik 😀 Aromatisch en knapperig met een verrassende smaak.

Deze prachtig diep groene, biologische pistachenoten komen van de Koro Shop. Tegenwoordig bestel ik daar al mijn noten en zaden. Zo heb ik altijd voorraad om te kunnen bakken. Koro is veel voordeliger dan het kopen van noten en zaden op de markt of in de supermarkt. Dit omdat je in grotere hoeveelheden koopt wat het per kilo weer voordeliger maakt.

Met de code MINA krijg je 5% korting op je gehele bestelling. Mocht je korting willen dan kan je deze code gebruiken. Klik hier om een kijkje te nemen in de shop!

Ingrediënten:

Goed voor 5 koeken

Koekie monster

Net als de meeste koekjes recepten op de blog ben ik van het gemak. Er kan namelijk, in mijn beleving, weinig fout gaan bij het bakken van koeken. Met cakes en taarten is dit een ander verhaal. Deze pistache koeken zijn zo gepiept. Begin met een ruime kom waar je de melen en grove havervlokken in samen brengt. Meng dit met een eetlepel door elkaar. Voeg hier vervolgens de bakpoeder, caramelsyrup en ei aan toe. Meng dit met de eetlepel samen. Breek dan de pistache noten wat fijn.

Je kunt ze ook fijnsnijden of malen in een keukenblender/machine als je wat kleinere stukjes in je koeken wilt. Houd een aantal hele pistache noten apart voor de garnering. Deze pistache koekjes breng je samen met je handen. Maak hier volgens 4 tot 5 koeken van en plaats deze op een bakplaat belegd met bakpapier.

Meer koek recepten?

Snel gebakken en zo weer op

Zet de pistache koeken in de oven op 200 graden voor 15 minuten. Haal ze dan uit de oven en laat ze volledig afkoelen voordat je ervan eet of ze inpakt. Ons hele huis rook naar deze overheerlijke koekjes! Afgekoeld zijn ze knapperig en een bron van vezels en smaak. Ideaal om mee te nemen op pad of thuis als tussendoortje. Ga jij ze ook maken? Laat het mij dan weten op instagram! @lifewithmina_com