Zo super delicious! Deze vegan wraps met vegan redsaus. Pittig kun je ze maken maar het recept is mild voor diegene die minder van pittig houden. Zelf ben ik overigens wel fan van wat pit! Deze wraps bevatten alles wat de natuur brengt. De vegetarische kip kun je vervangen met echte kip als je niet zo’n fan bent van vleesvervangers. Maar anders dan dat is dit gerecht super plantaardig!

Voor het vullen van drie wraps heb je het volgende nodig;

Ingrediënten:

Voor de rode noten saus
  • 100 gram cashewnoten (wellen minimaal een uur)
  • 100 gram zongedroogde tomaten
  • 3 eetlepels edelgistvlokken
  • Een snuf zout en eventueel wat peper
  • 2 eetlepels water

Voor het fijn maken van de saus ingrediënten heb ik gebruik gemaakt van een staafmixer. Je kunt dit ook doen in een keukenmachine als je deze hebt. Je wilt dat de cashewnoten zacht zijn wanneer je ze gaat gebruiken. Voor dit recept kun je ongezouten of gezouten cashewnoten gebruiken, wel deze voor een aantal uur voor gebruik. Of eventueel overnacht, is hiervoor voldoende. Doe de cashewnoten samen met de andere saus ingrediënten en maak dit fijn met een staafmixer. De consistentie is wat dikker. Zo wil je hem ook hebben zodat hij goed bindt aan de kip stukjes die je straks kunt gaan bakken.

Vegan wraps

Zet je saus even apart en bak de kip stukjes in een koekenpan met een theelepel olijfolie of kokosolie. Haal de kip stukjes van het vuur en mix deze met de saus. Zet ook dit even aan de kant. Je kunt dan overgaan tot het opwarmen van de wraps. Ik plaats deze altijd kort in de oven op 180 graden, ongeveer 7 minuten. Dat is mijn voorkeur. Je kunt ze ook koud laten of in een koekenpan kort warmen. Beleg je wrap met bladspinazie en rode ui. Deze heb ik in ringen gesneden. Je kunt de rode ui ook fijner snijden. Lust je geen rauwe ui? Bak de ui dan mee met de kip stukjes voor dat de saus erbij gaat.

Schep de saus met kip in de wrap en rol de wrap op. Done!

Ga jij deze vegan wraps ook maken? Vergeet mij dan niet te taggen @minafitnow en eetsmakelijk! Klik voor meer vegan recepten hier.