Drie lagen overheerlijke romigheid. Dit fudge dadelblok is life. Ik heb hier zo ontzettend van genoten. Het maken ervan zowel als het opeten. Het was een genot allround. En moeilijk om te maken? Dat zijn ze zeker niet. Maak een weekend middagje vrij om deze no bake dadelblokken te maken. En geniet er vervolgens een hele week van. Je eigen snack maar dan driedubbel. Niceeeee.

In de onderste laag zit het ‘meeste’ werk. Vijf minuten hard doorwerken. Haha niet dus. De volgorde is zo, onderop bestaat uit een laag romige sukkary dadels van Yogi&Yousef. De zelfde dadels die ik gebruikt heb in de sticky dadelcake. Dat recept vind je hier. Deze heb ik gemixt met wat beschuitjes in plaats van koek zodat de smaak van de dadels blijft spreken. Daarnaast is de luchtigheid van het beschuit ideaal en geeft het een heerlijke crunch.

dadelbars

Fudge it baby

De tweede, middelste laag is fudge. Een mix van notenboter en kokosolie met een vleugje vanille aroma. Net karamel maar dan tien keer beter duhh. Deze laag is het makkelijkst om te maken en stijft ook het snelste op in de koeling. Op zichzelf is deze fudge ook erg lekker en leuk om te maken, in te pakken en eventueel kado weg te geven. Hij stijft namelijk heel glad op en lijkt net noga. Erg mooi.

On top heb je een laag pure chocolade met chocoladedruppels. Een kraaklaagje dat wel nodig was om het snackje af te maken. Zo heb je alle structuren in je mond. En die beleving is pretty good. Trust me.

Ingrediënten voor het fudge dadelblok:

dadelrepen
laag 1

Ontpit de dadels voor gebruik. De beschuitjes kun je in een plastic zak het beste fijn krijgen. Doe ze in een sluitbaren plastic zak en druk ze aan met de onderkant van een glas. Je kunt ook op de beschuitjes rollen met een deegrol. Ga voor een fijne kruimel. Als je zover bent kun je de ontpitte dadels samen brengen met de kruimels beschuit. Breng dit samen met een spatel of gebruik je hand. Je wilt dat het zich vormt als een deeg. Niet te plakkerig. Als je nog wat meer beschuitjes nodig hebt kun je deze toevoegen.

Beleg een vierkante bakvorm met bakpapier en druk deze eerste laag hierin. In de tussentijd kun je deze vorm in de koelkast zetten tot je laag twee hebt gemaakt.

Laag 2

Doe de gekozen notenboter samen met de kokosboter en vanille extract in een grote kom. Zet deze kom in de magnetron op 360 watt voor 1,5 tot 2 minuten. Roer dit goed door. Je wilt dat de kokosboter tot olie gesmolten is en de pindakaas wat vloeibaar is geworden dan hij al is. Haal je bakvorm uit de koeling en giet deze notenboterlaag over de dadellaag heen. Zorg dat het de dadellaag bedekt. Maak als nodig gebruik van de achterkant van een eetlepel of een spatel. Zet de bakvorm weer in de koelkast tot je laag drie gemaakt hebt.

Laag 3

Breek de pure chocoladereep in stukken en doe deze in een kom. Smelt deze in de magnetron op 360 watt voor 1 minuut. Roer na 1 minuut door. Wanneer de chocolade goed gesmolten is kun je de laatste laag op de bars gieten. Zorg ook dat dit goed verdeelt is over de voorgaande laag. Strooi wat chocoladedruppels op de bovenste laag en plaats de vorm weer in de koeling. Laat dit minimaal 2 uur opstijven tot je er van wilt gaan smikkelen. Verwijder de plak dan uit de bakvorm en snijd hem in de gewenste blokgroten.

Korting op de Yogi & Yousef webshop!

Wil je dit heerlijke fudge dadelblok maken? Met sukkary dadels krijg je een romige smaak. Je kunt deze dadels bestellen op de webshop van Yogi&Yousef. Met de code DATEWITHMINA krijg je 10% korting op je bestelling! Yeey!