Een haverkoek met stukjes gedroogde mango, munt en kokos. Voor die dagen dat je bij het ontbijt wel iets anders wilt dan een kwarkje of pap. Die overigens ook zeker niet verkeerd zijn 😉 Deze vegan mango ontbijt- koek topte ik met heerlijke Coco start Mango van Abbot Kinney’s Een volledig veganistische ‘kwark’ op basis van kokosmelk en mangopuree. Eerlijke romigheid. Persoonlijk ben ik dol op de producten van Abbot Kinney’s en koop ik deze geregeld. Voorheen enkel bij de Eko Plaza. Maar nu ook lekker bij de lokale Albert Heijn.

Deze vegan optie is erg romig en heeft een heerlijk zachte mango smaak. Perfect voor een goede ontbijt start dus! Het recept van de mango ontbijt koek met munt vraagt minimale tijd en is net zo plantaardig als de topping. Vegan all the way today!

Ingrediënten:

  • 250 gram grove of fijne havermout
  • 100 gram gedroogde mango
  • 2 takjes verse munt blad
  • Een handje kokosrasp
  • Een handje cranberry’s (optioneel)
  • 150 ml coconut siroop
  • Coco start Mango van Abbot Kinney’s

Toast and roast

Om de havermout alvast wat crunch te geven kun je hem het beste even voor bakken voordat je hem verwerkt in de uiteindelijke koek. Spreid de havermout op een bakplaat die je belegd hebt met bakpapier. Toast de havermout op 190 graden voor ongeveer 10 tot 15 minuten. Haal de havermout dan uit de oven. Wacht even tot het is afgekoeld naar kamer temperatuur voor dat je ermee verder gaat. Anders verbrand je misschien je vingers.

Snijd de gedroogde mango in fijn stukjes. Doe dit ook met de cranberry’s als deze groot zijn. Leg al je benodigde ingrediënten klaar en voeg deze samen in een kom. Houd de Abbot Kinney apart voor later. Voeg de stroop toe aan de droge ingrediënten en meng dit samen met een pannenlikker of houten lepel. Maak op een bakplaat, belegd met bakpapier cirkels van je havermix. Druk deze met je vingers goed aan zodat het aan elkaar ‘smelt’ in de oven. Het is wat plakkerig, heb geduld, het is het allemaal waard, I promiss x

Bak de vegan mango ontbijt- koeken op 180 graden voor ongeveer 40 tot 45 minuten. Let goed op je oven. Elke oven is anders en ze kunnen dus sneller klaar zijn dan je denkt. Goud bruin en toasty zijn ze klaar. Haal de mango koeken uit de oven en laat ze volledig afkoelen voor je de Coco Mango start erop lepelt.

Top de vegan Mango ontbijt- koek met Coco Mango start van Abbot Kinney’s en zet een kopje koffie of thee. Mooi ontbijtje maar ook zeker een lekker ontbijtje.

Ga jij morgen ook lekker wat koeken bakken? Vergeet mij niet te taggen in je zalige ontbijtje, vind ik altijd leuk om te zien 😀 Meer ontbijt recepten vind je hier. Happy morning! Liefs Mina @minafitnow