Deze bommetjes zijn zoooo ontzettend verslavend! Ik heb ze alleen opgepeuzeld en lekker niet gedeeld. Misschien denk je nu wel, ‘nou dat doe je toch niet’ geloof mij dat doe je lekker wel 😉 En dit is waarom! 3 ingredient fatboms zijn niet alleen lekker maar ook makkelijk, snel te maken en een gezond snoepje voor jezelf en voor de kids. Ze bevatte geen geraffineerde suikers en zijn super delicious!

Deze dadelballetjes bevatten enkel drie ingrediënten! Ik ben persoonlijk een mens van weinig poes pas en dus gek op recepten waar ik weinig in hoef te doen. Dit recept is mij dus op het lijf geschreven. Naast dat het Arabisch goud bevat, zoals ik het noem. De dadel!

Ingrediënten:

Voor 12 tot 15 fatboms

 • 25 Sukkary dadels van Yogi & Yousef
 • 2 theelepels cacaopoeder
 • 4 eetlepels kokosrasp
Fatboms

Voeg alle ingrediënten van deze 3 ingredient fatboms in je keukenmachine en mix tot een glad deeg beslag. Is het nog te plakkerig dan kun je nog wat kokosrasp toevoegen tot het samen komt. Lepel het bommetje beslag uit de kom en plaats het op een bakpapiertje. Pak het bakpapiertje met beslag in en zet het 30 minuten in de koelkast.

After chilling

Haal het deeg uit de koelkast en rol met je handen er kleine of grote balletjes van. Je kunt een ijsschep of eetlepel/theelepel gebruiken om even grote balletjes te krijgen. Rol deze balletjes in de kokosrasp en stapel ze op om te serveren. Bewaar ze koel tot je van plan bent ervan te eten. Gekoeld blijven ze namelijk het lekkerst.

Bewaren

Als je goed bent in hapjes bewaren voor een later moment (anders dan ik namelijk) kun je ze ook inpakken in een afgesloten bakje en ze invriezen. Tot drie maanden goed. Voor het nuttigen even een uurtje in de koelkast en ze zijn ready to be snackt on!

Dol en crazy voor dadels zoals ik? Check dan ook deze recepten.

3 ingredient fatbom

dadelballetjes met maar 3 ingrediënten!
Prep Time15 minutes
Cook Time10 minutes
Koeling30 minutes
Total Time45 minutes
Course: Appetizer, Dessert, Snack
Cuisine: Arabic
Keyword: dadels, dadelsnack, makkelijkerecepten, recepten, snackidee
Servings: 12
Calories: 75kcal
Author: lifewithmina
Cost: €3.50

Equipment

 • Keukenmachine
 • Bakpapier
 • Eetlepel of theelepel

Ingredients

 • 25 Sukkary dadels Van Yogi & Yousef
 • 2 etl Cacaopoeder
 • 4 etl Kokosrasp

Instructions

 • Voeg alle ingrediënten van deze 3 ingredient fatboms in je keukenmachine en mix tot een glad deeg beslag. Is het nog te plakkerig dan kun je nog wat kokosrasp toevoegen tot het samen komt. Lepel het bommetje beslag uit de kom en plaats het op een bakpapiertje. Pak het bakpapiertje met beslag in en zet het 30 minuten in de koelkast.
 • Haal het deeg uit de koelkast en rol met je handen er kleine of grote balletjes van. Je kunt een ijsschep of eetlepel/theelepel gebruiken om even grote balletjes te krijgen. Rol deze balletjes in de kokosrasp en stapel ze op om te serveren. Bewaar ze koel tot je van plan bent ervan te eten. Gekoeld blijven ze namelijk het lekkerst.
 • Bewaren
  Als je goed bent in hapjes bewaren voor een later moment (anders dan ik namelijk) kun je ze ook inpakken in een afgesloten bakje en ze invriezen. Tot drie maanden goed. Voor het nuttigen even een uurtje in de koelkast en ze zijn ready to be snackt on!