Gezonde rijstvelrolletjes met een heerlijk yoghurtsausjes wat ik letterlijk bij alles wel eten kan. Deze veggie spingrolls zijn plantaardig en een leuke manier om te spelen met kleur en groentes. Mijn huisgemaakte, ingemaakte zoete rode kool is hierin ook mee gerold. Ont- zet-tend lekker! Zeker een aanrader nu dat het weer warmer word. Persoonlijk eet ik dan minder zwaar en wil ik toch gezond blijven genieten. Met deze veggie rolletjes doe je dat absoluut zeker!

Ingrediënten:

Ik eet graag rijstvellen wanneer ik groentes over heb of weer eens wat lichter wil eten. Ze zijn namelijk makkelijk en licht op de maag. Daarnaast ziet het er, naar mijn mening, fantastisch uit. toch? 🙂

Groentes snijden

Snijd alle groentes in dunne reepjes. Je kunt er ook voor kiezen de groentes julienne te snijden of ze al voorgesneden te kopen. Dat scheelt je veel tijd en gedoe. Zelf de groentes snijden vind ik wel het leuks. Bezig zijn met de voorbereidingen van je maaltijd. Ik geniet er stiekem heel erg van.

Saus- it

Wanneer alles gesneden is kun je beginnen aan je saus. Maak die alvast klaar. Doe de Griekse yoghurt in een kom en voeg de fijngesneden knoflook en kruiden hieraan toe. Strooi hier wat sesamzaadjes bij en roer dit door. Zet de saus aan de kant. Nu kun je beginnen met het rollen.

Hoe je de rijstvellen rollen kunt

De rijstvellen plakken wanneer ze nat zijn. Wees dus rustig en voorzichtig bij het natmaken en rollen van de vellen. Ze breken namelijk gauw.

Maak de rijstvellen nat onder de kraan. Eén voor één. Je kunt er ook voor kiezen de vellen één voor één onder te dompelen in een diep bord met water. Maak ruimte vrij op je aanrecht en leg je eerste rijstvel hierop. Leg eerst wat spinazievellen neer, stapel dan wat groente hierop en rol ze op zoals een loempia. Zie onder hoe je dit kunt doen.

Je veggie springrolls zijn klaar! Wat er nu over blijft is ze door de midden te snijden, of lekker niet 😉 onder te dompelen in saus en te genieten. Heb jij wel eens rijstvellen hapjes gegeten? Hoe vond je ze? Laat het mij hieronder weten, ik lees graag terug wat je vond!

Ben je net zo gek op groentes als ik? Dan vind je deze recepten ook wel lekker. Wil je de ingemaakte rode kool ook maken die verwerkt is in dit recept? Klik dan voor dat recept hier.

Veggie springrolls

Veggie Springrolls, plantaardige maaltijd
Prep Time5 minutes
Cook Time5 minutes
Total Time10 minutes
Course: Salad, Side Dish, Snack
Cuisine: Asian
Keyword: colourfullfood, plantaardig, plantbased, rainbowfood, springrolls, vegan, veggies
Servings: 1
Calories: 60kcal
Author: lifewithmina
Cost: €2,50

Equipment

 • Diep bord
 • Mes
 • Aanrecht ruimte

Ingredients

 • 4 Rijstvellen Koh Thai
 • 200 gram Verse bladspinazie
 • 1/2 Wortel
 • 1/2 Paprika
 • 3 etl Zoete rode kool Recept Life with Mina
 • 3 etl Griekse stijl yoghurt
 • 1 teentje Knoflook
 • 1/2 tlp Pul Biber Turkse pittige kruiden
 • 1 tlp Oregano
 • 1 tlp Zwarte sesamzaadjes

Instructions

 • Snijd alle groentes in dunne reepjes. Je kunt er ook voor kiezen de groentes julienne te snijden of ze al voorgesneden te kopen. Dat scheelt je veel tijd en gedoe. Zelf de groentes snijden vind ik wel het leuks. Bezig zijn met de voorbereidingen van je maaltijd. Ik geniet er stiekem heel erg van.
 • Wanneer alles gesneden is kun je beginnen aan je saus. Maak die alvast klaar. Doe de Griekse yoghurt in een kom en voeg de fijngesneden knoflook en kruiden hieraan toe. Strooi hier wat sesamzaadjes bij en roer dit door. Zet de saus aan de kant. Nu kun je beginnen met het rollen.
 • De rijstvellen plakken wanneer ze nat zijn. Wees dus rustig en voorzichtig bij het natmaken en rollen van de vellen. Ze breken namelijk gauw.
  Maak de rijstvellen nat onder de kraan. Eén voor één. Je kunt er ook voor kiezen de vellen één voor één onder te dompelen in een diep bord met water. Maak ruimte vrij op je aanrecht en leg je eerste rijstvel hierop. Leg eerst wat spinazievellen neer, stapel dan wat groente hierop en rol ze op zoals een loempia. Zie onder hoe je dit kunt doen.

Ook lekker met de saus uit het pinda noodle recept!