Een go-to havermout recept maar dan op zijn best! Dit is zo ontzettend voedzaam. Sinds ik de stap gezet heb om van mijn overgewicht af te komen eet ik havermout. Daarvoor at ik eigenlijk nooit pap. Ik wist eerlijk gezegd het hele bestaan ervan niet echt. Ik ben niet opgegroeid, zoals vele, in een gezin waar pap eten erbij hoorde. Thuis aten wij ‘s ochtends altijd een broodje en dronken wij een kopje thee. Ik had gewild dat ik eerder havermout had ‘ontdekt’. Ik denk dat het geholpen zou hebben bij mijn vreetbuien en overmatig eten aangezien het mij nu lang een verzadigd gevoel kan geven.

Havermout valt onder de langzame koolhydraat bronnen. Je suikerspiegel krijgt er dus geen stuip van waarna je snel weer trek krijgt. Een langzame koolhydraat bron zorgt ervoor dat je suikerspiegel vrijwel stabiel blijft en je lang een vol gevoel behoud. Erg fijn voor de mensen onder ons die om het uur stevige trek hebben.

Havermout recept met eiwitten. Geeft je lang een verzadigd gevoel.

Porridge is dus echt super goed voor je. Daarnaast vind ik het veelzijdig en ben ik groot fan. Ik bak er ook veel mee. Op mijn blog zul je geregeld recepten terug vinden waar het in verwerkt wordt. Vaak in combinatie met anderen tarwe/bloem vervangers.

Dit go-to havermout pap recept bevat extra eiwitten en vult enorm. Zeer smaakvol en de overige ingrediënten heb je vast en zeker al in huis. Het is zeer calorierijk dus mijn aanraden is om dit als ontbijt te nuttigen of als een post- workout maaltijd. Het is namelijk best een hoop en dit moet je toch ergens op je dag kunnen verbranden.

Ingrediënten:

  • 2 eiwitten
  • 45 gram havermout van de lidl
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 handje sultanarozijnen
  • 2 glazen water

Dit havermout papje kook je in een steelpan. En je zal er misschien gek van opkijken maar ik gebruik voor dit gerecht enkel water. Een tijd lang heb ik dit papje gekookt in haver of amandelmelk. Toen ik bedacht had dit eens te proberen met water was ik eigenlijk blij verrast geen verschil in smaak te ontdekken. Dit was fijn want de extra calorieën van de melk kon ik op deze wijze achter wegen laten.

Doe alle ingrediënten bij elkaar in een pannetje. En zet het pannetje op een laag vuur. Mocht je doel zijn dat je wilt aankomen dan kun je natuurlijk twee hele eieren gebruiken voor dat extra vet van het eigeel. Wil je dit niet dan kun je het eiwit enkel gebruiken voor meer proteïne.

Hoe je deze pap zo lekker smeuïg krijgt

De eieren in dit recept zijn het voornaamste verschil met andere pap recepten. Het biedt de extra eiwitten voor de sporters onder ons. En het voegt smeuïgheid toe aan het kookproces. Heerlijk omdat de pap dan niet zo stevig opdroogt als dat het normaal gesproken kan doen. Je wilt natuurlijk geen behanglijm ervan maken hihi.

En dan die heerlijke rozijnen die kook ik graag mee met de pap omdat zij dan kunnen opzwellen en extra sappig worden. Ik ben persoonlijk dol op gedroogde vruchten dus rozijnen zijn in deze pap echt onmisbaar. Zorg dat je alle ingrediënten in de steelpan gedaan hebt. Wanneer je dit gedaan hebt giet je hier twee glazen water over heen. Wat je eigenlijk wilt is dat de haver bedekt is met een klein laagje water. Het moet dus nét onder staan. Zet de pap op een laag vuurtje en kook al roerend tot het water opgenomen is en je merkt dat het echt een ‘pap’ vormt.

Waarom is dit mijn go-to havermout pap recept? Omdat ik dol ben op simpliciteit. Weinig ingrediënten en geen dure poes pas. Ik wil op mijn blog vooral ontkrachten dat gezond leven duur is. Dat is het namelijk niet! Het is vooral maken van bewuste en doordachte keuzes. Op lifewithmina.com zul je dit veel terug zien.

En dan de toppings natuurlijk. Doe er vooral op wat je lekker vind. Mijn setje lekkernijen zijn vooral huisgemaakte granola, dat recept vind je trouwens hier. En diepvriesfruit en natuurlijk mijn allerliefste; pindakaas! Een grote eetlepel 🙂

Gaan jullie dit recept uitproberen? Zo ja, laat je mij dan weten wat je vond? Tag mij op instagram @minafitnow